Ferrari pilotu Lewis Hamilton sıralamalarda geride kaldığı için üzgün ve taraftarlardan özür diliyor.
Lewis Hamilton, Bahreyn Grand Prix'si sıralama turlarında dokuzuncu oldu ve Ferrari kariyerindeki en kötü sıralama sonucunu aldı.
Bu, Hamilton'ın Bahreyn dördüncü kez dokuzuncu sıradan başlayacağı yarış olacak. Daha önce 2013, 2018 ve 2024 yıllarında aynı sıradan start almıştı.
Sky Sport F1’e konuşan Hamilton, oldukça üzgün ve açık sözlüydü.
Hamilton, “Son sektörde yaşadığım sorun herhangi bir fark yaratmadı. Sadece çok yavaştım."
"Şu anda yarış için pek bir güvenim yok. Pistteki çalışanlarımızdan fabrikadaki personele kadar tüm takımdan özür dilerim."
"Tüm taraftarlardan da özür diliyorum. Söyleyebileceğim tek şey bu.” dedi.
Hamilton, açıklamaları sırasında başını eğdi ve fazla konuşmak istemedi. Yüz ifadesi her şeyi anlatıyordu.
Ferrari'nin basın bülteninde ise Hamilton'ın şu sözlerine yer verildi: "Umduğum gibi bir gün değildi. Gece boyunca yapılan değişiklikler bizi üçüncü antrenmanda geriye götürdü ve sıralama öncesinde daha fazla ayarlama yapmamıza rağmen her şeyi bir araya getiremedik ve ben de ihtiyacım olan performans aralığını bulamadım. Orada harika bir iş çıkaran Charles'ın hakkını vermem lazım."
"Olumlu tarafa bakarsak, yarış temposu dün umut verici görünüyordu ve önümüzde uzun bir yarış var, ilerleme kaydetmek için önümde hâlâ fırsat var. Öğrendiklerimizi analiz edeceğiz ve daha güçlü şekilde geri döneceğiz."
"Yarışta ilk beşe girmeyi umuyorum. En azından deneyeceğim. Bakalım neler olacak."
tr.motorsport.com