Iphone’lar ve diğer mobil cihazlar baştan olmak üzere 1.5 milyar elektronik cihazda kullanılan hafif olduğu kadar çizilmeye dayanıklı olan Gorilla Glass camların boyutları hiç olmadığı kadar büyüyerek otomobillerde kullanılmaya başlanacak.
Günümüzde birçok otomobil üreticisinin daha hafif araçlar üretmek için büyük çabalar harcadığı göz önünde bulundurulursa Gorilla Glass sayesinde otomobiller hem hafifleyecek hem de yakıt tasarrufu sağlanacak.
Gorilla Glass markasının sahibi Corning şirketinin Başkan Yardımcısı Jeffrey Evenson, San Francisco’da düzenlenen Mobile Summit’de yaptığı açıklama ile Gorilla Glass sayesinde otomobillerin ağırlık merkezlerinin düşürüleceğini ve yakıt tüketimin de araçta bulunan cam sayısı ile doğru orantılı olarak artacağını bildirdi. Evenson, Gorilla Glass’ın araçlarda ses yalıtımına da büyük katkı sağlayacağını, 2014 yılında en az bir otomobil üreticisinin Gorilla Glass kullanılan otomobiller üretmeye başlayacağını umduklarını belirtti.
Otomobil sektörünün Gorilla Glass materyali için yeni bir unsur olsa da Corning şirketi, diğer ürünler için de geliştirmelere devam ediliyor. Corning şirketinin Gorilla Glass materyalinin anti-mikrobik versiyonu için geliştirme çalışmalarına devam ettiği biliniyor. Öyle ki şirket anti-mikrobik Gorilla Glass’ın birkaç ay içerisinde Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı tarfından sertifikalandırılmasını beklediğini açıkladı.
Bu anti-mikrobik Gorilla Glass materyalinin sağlık endüstrisinde kullanılan cihazların daha hijyenik olması adına kullanılacağı açıklandı. Corning şirketi Başkan Yardımcısı Evenson: ”Sağlık sektöründe kullanmayı düşündüğümüz bu anti-mikrobik Gorilla Glass’ı, umumi tuvaletlerden daha fazla mikrop barındıran akıllı telefonlarda da kullanmayı düşünüyoruz. Özetlemek gerekirse bu yeni anti-mikrobik materyalimiz oldukça geniş bir pazara hitap edecek.”
Gorilla Glass’ın sahibi olan şirket, Willow Glass isimli esnek plastik maddenin de yalnızca bir bozuk para kalınlığında olması sayesinde yüzlerce yeni üründe kullanılabileceğini belirtti.