Pierre Gasly, Alpine’in 2025 Formula 1 sezonunda takımlar şampiyonasında ilk beşe girmesini hedefliyor.
Alpine, geçtiğimiz sezonun başında A524 aracının fazla ağır olması nedeniyle zor günler yaşamış ve dokuzuncu sıraya kadar gerilemişti. Ancak Brezilya’daki çifte podyum başarısıyla altıncı sıraya yükselerek sezonu daha güçlü bir noktada tamamladı. Yaz arasından sonra en çok puan toplayan beşinci takım olan Alpine, gelecek sezon için umut veriyor.
Autosport Ödülleri’nde konuşan Gasly, 2025 beklentileri hakkında büyük hedefleri olduğunu dile getirdi: “Takımlar şampiyonasını ilk beşte bitirmek istiyoruz. Bunun kesinlikle ulaşılabilir bir hedef olduğunu düşünüyorum. Tabii ki içten içe daha fazlasını istiyorum ama gerçekçi olmam lazım. Oldukça rekabetçi bir ortam olacak ve geçen yıla göre büyük bir değişiklik beklemiyorum.”
Diğer taraftan Red Bull takım patronu Christian Horner ise mevcut düzenlemeler nedeniyle güç sıralamasında büyük değişiklikler yaşanmayacağını düşünüyor.
2026’daki teknik düzenlemeler öncesinde ise Horner, gelecek yıl dört takımın zirve için mücadele edeceğini öngörüyor: “McLaren, Ferrari ve Mercedes çok güçlü olacak. Bu sezon herkes için zorlu ve açık bir şampiyona olacak,” diyen Horner, küçük farkların şampiyonluk yolunda belirleyici olacağını vurguladı.
tr.motorsport.com