play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 50
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari'ye geçen Hamilton, ikonikleşen 'hammertime' mesajının akıbetine karar verdi
02-03-2025, 23:56
sadmin
Patron
KONU:
195,796
MESAJ:
552,435
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
FIA, bu sezon altı yarı...
Formula 1 Haberleri
Hamilton: "Uzun zamandı...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Mercedes'in 2...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 basınına göre güç sı...
Indycar
Palou, IndyCar sezonunu...

Yorum: #1
Ferrari'ye geçen Hamilton, ikonikleşen 'hammertime' mesajının akıbetine karar verdi

[Resim: 57287.19ba4970.f1tr.com]

Yedi kez F1 Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton, ikonikleşen 'hammertime' telsiz mesajının Ferrari'de de devam edip etmeyeceğini açıkladı.

Mercedes'ten Ferrari'ye geçen Lewis Hamilton, yalnızca takım ve araç değişikliği yaşamakla kalmadı, aynı zamanda uzun yıllardır birlikte çalıştığı yarış mühendisi Peter 'Bono' Bonnington ile de yollarını ayırdı.

2013 sezonundan itibaren Hamilton, Bonnington'dan ona hızlanmasını söylemek yerine 'hammertime' demesini istemişti.

Zamanla bu ifade İngiliz pilotun performansıyla özdeşleşti ve yarışların en heyecan verici anlarından biri haline geldi. Ancak, Bonnington ile olan profesyonel iş birliğinin sona ermesiyle, Ferrari'de Hamilton'ın yeni yarış mühendisi Riccardo Adami'nin yeni bir telsiz mesajı bulması gerekecek.

Hamilton, Bono'nun 2024 Abu Dabi GP'sinde kendisine son kez 'hammertime' demesine duygusal bir şekilde değindi.

"Son yarışta bana söylediğinde, 'En son ne zaman hammertime dediğini hatırlayamıyorum bile' diye düşündüm."

"İlk sezonumuzda Bono'ya 'Bana hızlan demek yerine hammertime de, o zaman ne yapmam gerektiğini anlarım' demiştim."

"Bono ile birlikte iniş ve çıkışlarla dolu bir yolculuk geçirdik. Uzun yıllardır en yakın dostlarımdan biri oldu. O Michael Schumacher ile de çalıştı ve bunca zaman boyunca bana sadık kaldı."

"Bir mühendisin bütün zorluklara rağmen bir pilotun yanında durması gerçekten büyük bir şey. O istisnasız her gün benim yanımda oldu."

[Resim: 57288.5dfcb6af.f1tr.com]

Hamilton, Ferrari'de de 'hammertime'ın kullanılıp kullanılmayacağı yönündeki sorulara ise sezon öncesi testlerde yanıt verdi: "Mühendisimle bu konuda henüz konuşmadım."

"İtalyan aksanıyla nasıl duyulacağını bilmiyorum, bu yüzden büyük ihtimalle yeni bir İtalyanca kelime bulmamız gerekecek."

Hamilton'ın Ferrari'ye geçişini açıklamasının ardından, birçok kişi Bono'nun da onunla birlikte gidip gitmeyeceğini merak ediyordu. Ancak, 2024'ün ilerleyen aylarında, Bono'nun terfi aldığı ve Mercedes'te kalacağı duyuruldu.

Hamilton o dönemde şunları söyledi: "Sanırım 5-7 yıl kadar önce bir gün Ferrari'de olmanın harika olacağını hayal etmiştik. Ancak Bono ile bu konuda hiç görüşmedik."

"Onun adına çok mutluyum. İstediğim tek şey, onun kendisi için en doğru kararı vermesiydi."

"Bu durum bizim aramızdaki bağı değiştirmez. Artık her gün yan yana çalışamayacağız ve bu ikimiz için de duygusal olacak. Ama birbirimizin hayatında her zaman olacağız. Bono benim kardeşim."

"Takımın onu bünyesinde tutmasından ve orada daha da gelişme fırsatı yakaladığı için mutluyum, çünkü o Mercedes için büyük bir değer."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
Dün, 23:56

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hamilton: "Uzun zamandır, sürdüğüm bir araç bu kadar olumlu hissettirmemişti" sadmin 0 38 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Steiner: "Ferrari ve McLaren diğerlerinden bir adım önde" sadmin 0 36 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Smedley: "Ferrari'nin 2025 aracında yaptığı değişimler fazla cesurca" sadmin 0 61 Bugün, 0:42
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1