play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 77
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 74
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 63
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 32
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 30
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 25
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 18
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 15| Puanı 4
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:151, Galibiyet:3
Mercedes | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:71, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:57, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 5
Puan:20, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 6
Puan:19, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 61
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari F1 patronu: “Hamilton Ferrari’ye katma değer katıyor”
19-04-2025, 12:17
sadmin
Patron
KONU:
198,231
MESAJ:
555,251
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Wolff: “Motor tartışmal...
Formula 1 Haberleri
Oscar Piastri, Avustral...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen, Suudi A...
Formula 1 Haberleri
Charles Leclerc, 2025’i...
Formula 1 Haberleri
Christian Horner, Max V...

Yorum: #1
Ferrari F1 patronu: “Hamilton Ferrari’ye katma değer katıyor”

[Resim: 50668.4392f453.f1tr.com]

Ferrari F1 takım patronu Fred Vasseur, Lewis Hamilton’ın takıma katıldığından beri gösterdikleri hakkında “memnun” olup olmadığı veya daha fazlasını yapıp yapamayacağı konusunda sorularla karşılaştı.

Hamilton ve takım arkadaşı Charles Leclerc, 2025 F1 sezonuna beklentilerin altında bir başlangıç yaptı; henüz McLaren’ların yarış kazanan temposuna ulaşamadılar. Ancak bir hafta önce Bahreyn’de tanıtılan büyük bir taban güncellemesi, Ferrari’nin bu sezonki en iyi sonucunu getirdi ve bu hafta sonu Suudi Arabistan Grand Prix’si için yapılan üç ek güncelleme umut vadediyor.

Cuma günü Suudi Arabistan Grand Prix’sinin FP2 seansında Leclerc dördüncü, Hamilton ise 13. oldu; seansı McLaren’lar domine etti. Vasseur’a, Mercedes’ten Ferrari’ye geçen Hamilton’ın ilk yarışlarda gösterdiği performanstan memnun olup olmadığı veya daha fazlasını yapıp yapamayacağı soruldu.

Vasseur bu soruya şöyle cevap verdi: “Lewis, Charles ya da geçen yıl Carlos Sainz fark etmez, her zaman pilotlar için en iyisini yapmaya ve onlar için arabada iyi bir denge bulmaya çalışıyoruz. Her iki arabayı da tam olarak aynı şekilde zorluyoruz. Çin’de Cumartesi akşamı, ödül töreni ve diğer şeyler hakkında hepiniz biraz daha coşkuluydunuz, biraz sakinleşmemiz lazım.”

“Şimdi, yeni bir arabamız olduğu doğru. Geçen yıldan taşınan bir şey değil ve doğru dengeyi, doğru ayarı bulmakta biraz daha zorlanıyoruz. Ama bu, griddeki her takımın yaşadığı bir durum. Bazen bir onda bir saniye için denge hiç iyi değilmiş ya da o kadar kötü değilmiş gibi hissedebilirsiniz. Bir sonraki ve ondan sonraki yarışlara odaklanmalıyız. Çok olumlu bir nokta, bir takım olarak çalışıyoruz. İki pilot aynı yönde zorluyor. Takımda iyi bir atmosfer var ve bu, geri dönmemize yardımcı olacak.”

Hamilton ve Leclerc’in ‘farklı yaklaşımları’

Vasseur, Hamilton ve Leclerc hakkında, “Benzer mi? Aynı yaklaşıma sahip iki pilotunuz olmaz. Onlar rakip. İkisi de şampiyon. Kendi DNA’larına, kendi yaklaşımlarına sahipler ve en iyisini elde etmek istiyorlar. Bizim için olumlu olan, birbirlerini zorlamaları ve onlardan en iyisini almamız gerekiyor. Ama onların yaklaşımları, rakiplerin yaklaşımı şeklinde.” dedi.

Leclerc, geçen yıl Monako’daki ev yarışında da dahil olmak üzere Ferrari ile grand prix kazanmışken, Hamilton takıma tamamen yeni bir bakış açısı getiriyor. Martin Brundle, bir çaylak için Formula 1 aracını öğrenmenin, deneyimli bir pilotun bir arabadan diğerine geçmesinden daha kolay olup olmadığını bile sorgulamıştı.

Vasseur, Hamilton için, “Kendi deneyimiyle geliyor – F1’de 20 yıl, farklı takımlar, neredeyse on yıl McLaren’da, 12 yıl Mercedes’te. Takıma bu tür bir deneyim, bu tür bir vizyonla katılan birinin olması her zaman iyidir, bu bizi geliştirmeye yardımcı olur. Bugün dört takım, belki beş ya da altı, galibiyet için savaşıyor; farklı yapılar, farklı insanlar, farklı yönetimlerle. Yine de dört aracı bir onda bir saniye içinde sıralayabiliyoruz. Bu, birinin doğru ya da yanlış yaptığı anlamına gelmez. Diğerlerinin ne yaptığını anlamaya ve onlardan da en iyisini almaya çalışmalıyız. Bugün bu moddayız,” dedi.

Hamilton, Ferrari’ye ‘katma değer’ sağlıyor

[Resim: 50669.8457e212.f1tr.com]

Vasseur, Hamilton ve Leclerc’in farklı bakış açılarından birbirlerine eşit şekilde bir şeyler öğrettiğini savundu:

“Her zaman birbirlerinden bir şeyler öğrenirler, her iki taraf da. Elbette Charles takıma daha alışkın, bu bir sır değil ve açık. Ama Lewis, kendi deneyimiyle, bizim ve Charles için büyük bir katma değer getiriyor. Charles’a da yardımcı oluyor. Bu çift yönlü bir süreç ve bizim için çok olumlu.”

Ferrari’nin 2025’teki hızına dair nadir ipuçları, büyük ölçüde Hamilton’ın Çin’deki sprint yarışı galibiyeti ve Leclerc’in Bahreyn’deki sıralama turuyla sınırlı kaldı. Ferrari, bir hafta önce Bahreyn’de de en hızlı pit stopu yaptı.

Vasseur, “Herkes için anahtar aynı, belki McLaren hariç çünkü onlar bir adım önde, ama her şeyi bir araya getirmek oldukça zor. Lastikler çok hassas ve bir hata yaptığınızda geri adım atıyorsunuz. Gridde öyle bir grup içindeyiz ki, Charles için sıralamanın en iyisi olduğunu söylediniz, ama arkaya bakarsanız, 0.4 sn kaybederseniz P6 ya da P7 olurdunuz. Bu yüzden sakin kalmalıyız, sonuçlar konusunda sakin olmalıyız. Bu bizim için geçerli, ama herkes için geçerli. Örneğin Max’e bakarsanız, Japonya’da uçuyordu, bir sonraki hafta sonu zorlandı. Bugün F1’de grup öyle sıkı ki, küçük hatalarla gridde beş ya da altı pozisyon kaybedebilirsiniz.”

“Başarılı olmak için tüm malzemeler orada, ama şimdi bu yemek yapmak gibi, malzemeleri doğru aşamada bir araya getirmeliyiz. Dürüstçe, şimdiye kadar arabadan en iyisini çıkardığımızı hissetmiyorum. Ama bu bizim için olduğu kadar diğerleri için de geçerli. McLaren bile, gridin geri kalanına kıyasla sahip oldukları avantaja rağmen, bazen araçlarından biri biraz daha fazla zorlanıyor. Durum bu. Birkaç yıl önce, Q1’e orta lastiklerle çıkıp bir tur atar ve Q2’ye geçerdiniz. Bugün, en iyi takımlar bile bazen iki set yumuşak lastik kullanmak zorunda. Tekrar söylüyorum, saha çok, çok sıkı ve her hata yaptığınızda beş ya da altı pozisyon kaybedebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında bu bir drama gibi görünüyor. Biz daha çok saf performansa odaklanıyoruz ve 0.05 saniye bir drama değil. İyileşmek istiyorsak analizde sakin kalmalıyız. Geçen yıl takımın becerilerinden biri, yüzde bir saniyeleri biriktirebilmekti. Umarım bu yıl da aynı yolu izleriz,” diye vurguladı.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
19/04/2025, 12:17

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Lewis Hamilton: “Yaşadıklarımla alakalı aracımı suçlayamam” sadmin 0 53 Dün, 22:08
Son Mesaj: sadmin
  Vasseur'den Hamilton'a tam destek: "%2000 arkasındayız!" sadmin 0 42 Dün, 21:43
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: "Suçu araca atamam çünkü üçüncü olacak potansiyele sahip" sadmin 0 50 Dün, 17:00
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1