Ferrari, 2025 F1 sezonu öncesinde en büyük odak noktasının tek tur performansını geliştirmek olduğunu açıkladı. Bu, özellikle 2024’te sıralama turlarında zorlanan Lewis Hamilton için önemli bir gelişme olabilir.
2024 sezonunda Ferrari’nin yarış temposu oldukça güçlüydü, ancak sıralama turlarında beklenen performansı gösteremedi. Bu, 2017’den bu yana ilk kez pole pozisyonlarından fazla yarış galibiyeti elde etmeleriyle de desteklenen bir teori oldu.
Charles Leclerc gibi F1’in en hızlı sıralama pilotlarından biri bile, sezon boyunca ortalama sıralama pozisyonunda Mercedes pilotu George Russell’ın gerisinde kaldı.
Hamilton da 2024’te sıralamalarda zorlandı. Mercedes’te 24 yarış boyunca sadece beş kez Russell’ı geçebildi ve genel olarak tek tur performansında geri planda kaldı.
Serra: “Tek Tur Performansına Büyük Çalışma Yapıyoruz”
Ferrari’nin şasi teknik direktörü Loic Serra, sıralama performanslarını geliştirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi:
“Aracın uzun sürüşlerdeki gücünü korumak ve geliştirmek istiyoruz. Ama tek tur performansından biraz daha kazanabilirsek, bu büyük bir avantaj olur.”
“Özellikle sıralamalarda 30 milisaniye fark bir pozisyon anlamına gelebiliyor. Bu fark lastiklerden bile çok daha büyük ölçüde gelebilir.”
“Bu konuda çok fazla çalışma yapılıyor ve umarım işe yarar. Ancak bu göreceli bir kazanç, çünkü rakip takımların ne yapacağını da görmek gerekiyor.”
trf1.net