IndyCar pilotu Pato O’Ward, Colton Herta’nın Formula 2’ye geçişini ve Cadillac F1 test pilotluğu rolünü değerlendirdi. Meksikalı sürücüye göre bu hamle, Herta’nın 2027’de Formula 1’de yarışma planının güçlü bir göstergesi.
Herta, 2026 sezonu için Cadillac F1 Takımı’na test pilotu olarak imza atarken, aynı zamanda Hitech ekibiyle Formula 2’ye katılacak. Bu adım, gelecekteki F1 süper lisans şartlarını tamamlamak için kritik bir basamak olarak görülüyor.
“O çok yetenekli bir sürücü,” diyen O’Ward, RACER’a verdiği demeçte şöyle konuştu:
“IndyCar’da harika bir rakipti ve ona en iyisini diliyorum. 2027’de bir Formula 1 koltuğu olmadan bu adımı atmış olmasına şaşırırdım. Bence bu geçişin arkasında net bir plan var.”
O’Ward, Herta’nın yalnızca kendi adına değil, aynı zamanda Amerikan motor sporları adına da bu riski aldığını vurguladı:
“O sadece kendini değil, Amerika’daki birçok ismi de temsil ediyor. Hepimiz onun başarılı olmasını istiyoruz. Çünkü o, IndyCar dünyasının Formula 1’deki temsilcisi olacak.”
Ancak Meksikalı sürücü, F2’ye geçişin kolay olmayacağını da belirtti:
“Görev zor. Lastikler çok farklı, araç da IndyCar’a göre daha zayıf. Yani sürüş hissi ve teknik olarak bir alt seviyeye iniyor. Bu yüzden bunu sadece denemek için yaptığını sanmıyorum. Büyük ihtimalle bu adımı F1’de koltuk garantisiyle atıyor. Yoksa IndyCar’ı gerçekten özlerdi.”
tr.motorsport.com