Cidde'de hafta sonunun ana ayarışında Richard Verschoor damalı bayrağı ilk sırada gördü.
2025 Formula 2 sezonunun üçüncü yarış hafta sonunda ana yarışın galibi MP Motorsport pilotu Richard Verschoor oldu.
Yarışın startıyla birlikte Crawford liderliğini korudu, arkasında ise Martins ve Fornaroli sıralandı. Campos pilotları altıncılık için mücadele ederken, Martí 2. virajda dıştan geçerek Lindblad’in önüne geçti.
8.ve 9. turlarda pek çok pilot süpersoft lastiklerden orta hamura geçerek pite girdi, Martins ise overcut denemesiyle Crawford’un önüne geçti.
Martins'in pitinin ardından orta lastiklerle başlayan Verschoor liderliğe yükseldi.
Yarış yeniden yeşil bayrakla başladıktan sonra, Dunne ve Browning arasında 1. virajda yaşanan mücadelede Dunne, pozisyon kazanırken rakibini pist dışına zorladı. Takımı, bu hamlenin ardından pozisyonu geri vermesini istedi.
Ana düzlükteki temas sonrası pistte bazı parçalar kaldı ve bunların temizlenmesi için kısa süreliğine Sanal Güvenlik Aracı (VSC) periyodu devreye girdi.
Yarış tekrar başladığında, Crawford ve Martins arasındaki mücadele kaldığı yerden devam etti. 12. turda Crawford, son viraj çıkışında DRS avantajıyla atağa kalktı ancak Martins ilk iki virajda pozisyonunu korudu.
13. turda, Crawford bir kez daha DRS yardımıyla ana düzlükte atağını yaptı ve bu kez geçişi başarıyla tamamlayarak yarışın sanal liderliğini (net liderliği) ele geçirdi.
17. turda, henüz pite gelmemiş olan Verschoor eski orta hamur lastiklerine rağmen yarışın en hızlı turunu atarak farkı 5.3 saniyeye çıkardı.
20. turda, Verschoor yeniden en hızlı tur zamanını kaydetti ve liderliğini 7 saniyenin üzerine taşıdı. Yarış temposunda net şekilde en güçlü isim olarak öne çıktı.
22. turda, Verschoor yarışın en hızlı turunu bir kez daha kaydederek temposunu korudu. Aynı anda Maini ve Stanek de zorunlu pit stoplarını gerçekleştirerek lastik değişimlerini tamamladı.
24. turda, Verschoor pite geldi. Sorunsuz ve hızlı bir pit stop sonrası, pistte Martins’in önünde, ancak lider Crawford’un yaklaşık üç saniye gerisinde piste döndü. Verschoor son turlarda taze lastikleriyle büyük bir avantaj yakaladı.
Yarışın son bölümlerinde, Verschoor farkı hızla kapatarak Crawford’un 1.5 saniye arkasına kadar yaklaştı. Son tura girilirken DRS mesafesine giren Hollandalı pilot, önceki virajlardaki yüksek temposunu sürdürdürdü ve baskıyı arttırdı.
Son turda yaptığı etkileyici atakla Crawford’u geride bırakan Verschoor, liderliği ele geçirdi ve damalı bayrağı ilk sırada gördü.
tr.motorsport.com