Verstappen ve Sainz, Wings for Life World Run'a 15 km hız yapan bir araçla hazırlandı. Nasıl mı?
Bir F1 pilotuna “sürebileceğin kadar yavaş sür” demek kimsenin aklından geçmemiştir herhalde. Ama eğer işin içinde bir sosyal sorumluluk projesi varsa işler değişebilir.
Videoyu hemen izle (yukarıda)!
Omurilik felcinin tedavisi için yapılan yeni araştırmalara kaynak sağlamak amacıyla 2014’ten beri düzenlenen Wings for Life World Run tüm dünyada aynı anda koşulan ve eşi benzeri olmayan bir yarış. Bu yıl 7 Mayıs'ta yapılacak etkinliğe Türkiye’de bir kez daha İzmir ev sahipliği yapacak.
Wings for Life World Run’a kayıt olmak için tıkla!
Toro Rosso’nun iki genç pilotu Max Verstappen ve Carlos Sainz da Wings for Life World Run’a destek vermek için yarışın alametifarikası olan Yakalama Aracı ile biraz haşır neşir oldular.
"Yakalama Aracı da ne?" dediğini duyar gibiyiz. Hemen açıklayalım.
Wings for Life World Run'ın benzersiz bir yarış olduğunu söylemiştik, çünkü bu yarışın herhangi bir bitiş çizgisi yok. Katılımcılar start aldıktan yarım sonra saatte 15 kilometre hızla hareket eden bir Yakalama Aracı yola çıkıyor ve bu araca yakalanan son kişi yarışı kazanmış oluyor. Kısacası; bir finiş çizgisi yok, önemli olan araçtan kaçabildiğin kadar kaçmak. Ama bu 15 kilometrelik hız sabit değil elbette. 20 dakikanın ardından araç yavaş yavaş hızlanıyor…
Sıkıysa yakala!
Bütün hayatları hız üzerine kurulu iki genç pilotun yavaşlığa alışması ise elbette pek kolay değil. Öncesinde F1 araçlarıyla tozu dumana katan ikili hemen ardından bir nevi Wings for Life World Run antrenmanı için 15 kilometre hızla ilerleyen bir aracın direksiyonuna geçince haliyle zorlandılar. Bu noktada da devreye Wings for Life World Run Uluslararası Spor Direktörü Colin Jackson girdi ve iki genç pilotun Yakalama Aracı’na alışması için onlara aracın püf noktalarından bahsetti.
Resmi bir Wings for Life World Run noktasında koşamayacaksan yeni Wings for Life World Run uygulaması sayesinde kendin lokal koşular düzenleyebilirsin. Ayrıntılara
şuradan göz atabilirsin.