Geçirdiği makyaj operasyonu ile daha modern bir görünüme bürünen Chevrolet Captiva, iki parçalı ızgarası ve küt burun tasarımlı ön yüzünde yapılan değişikliği sergiliyor.
Rakipleri içinde en yüksek tasarımlardan biri olan Captiva'nın iç tasarımında ise bir önceki nesline göre özellikle kokpit alanında bir çok değişikliğe gidilmiş olduğu görülüyor.
Saat ve kokpit üzerindeki kumanda düğmelerinin görünüm ve yerleşimleri araca farklı bir haza katmayı başarmış. Selefinde manuel olan el freni Yeni Captiva'da elektronik olarak yerleştirilmiş.
İlk bakışta fonksiyonel gibi görünmeyen direksiyon simidi eski 4 kollu tasarımı ile sunulmuş. Direksiyon ortasına gizlenen kumanda düğmeleri alışkanlık için biraz zaman istiyor.
Bagaj zeminine gizlenmiş üçüncü sıra koltuklar da açıldığında 7 yolcu kapasitesine ulaşabilen Captiva, bu sırada sunduğu dar diz mesafesi ile sadece çocukları mutlu edebileceğini gösteriyor.
İknci sıra koltuklarının da katlanabilme özelliği sayesinde dilediğinde daha fazla yükleme alanı sunan aracın normal yaşam alanı ise bir hayli cömert boyuta ulaşmış.
Vergi dezavantajı bulunan 2.0 litrelik dizel motor seçeneği ile satışa sunulan Yeni Captiva ayrıca eski 5 kademeli yerine 6 kademeli otomatik vites seçeneğini de standart olarak sunuyor.
SUV modelin başarılı ses yalıtım çalışması özellikle uzun yolculukları daha konforlu hale getirirken alt devirlerde cansız olsa da çekiş gücü yüksek motoru iyi bir performans sunuyor.
Artık sadece 2 tekerden çakiş sistemi ile satışa sunulan Yeni Captiva, geniş donanım yelpazesi ve zengin güvenlik ekipmanları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başatıyor.
Belki de cüssesinden kaynaklanan bir sebep ile tepkisiz ve hassasiyeti yetersiz direksiyonu alışık olmayan kullanıcıları rahatsız edebilir. Büyük motorun yakıt tüketimi ise yine aynı büyüklükte ekonomik veriler sunuyor. 91.000 TL'den başlayan fiyat etiketinin ise kabul edilebilecek bir rakam olmadığını belirtmek gerek.