Sky Sports F1 yorumcusu David Croft, Audi'nin Sauber'i devralma sürecinin “pek de sorunsuz gitmediğini” iddia ediyor.
Sauber’i satın alma sürecine şimdiden başlayan Audi, birçok yapısal değişiklikten geçiyor. Sauber’in F1’deki son sezonu öncesinde konuşan David Croft, süreci şu sözlerle değerlendirdi:
“Nico Hulkenberg imza attığından beri CEO değişti. Onu Andreas Seidl getirdi.”
“Nisan ayına kadar takım patronları yok. Duyduğunuz kadarıyla Audi'ye geçiş süreci pek de sorunsuz gitmiyor. Umarım Sauber, F1’deki son yılında daha iyi bir sezon geçirir.”
Croft, Audi’nin en büyük sorunlarından birinin İsviçre Hinwil’de bulunan merkezi olduğunu söyledi:
“Hinwil, İsviçre’nin muhteşem bir yeri olmasına rağmen, yeni personel çekmek için pek de cazip bir yer değil. İsviçre pahalı bir ülke ve insanları yerinden oynatmak zor."
"Şimdi yeteneklerden daha iyi faydalanmak için Birleşik Krallık'ta bir üsse ihtiyaçları olduğunu açıklıyorlar. Bunun iki yıl önce planlanmamış olması beni şaşırtıyor. İnsanları İsviçre’ye taşınmaya ikna etmek ve ailelerini bulundukları yerden ayırmak kolay değil. Doğru insanları kadroya katmak, işin sadece yarısı.”
Croft ayrıca, Audi’nin motor performansına dair büyük bir belirsizlik olduğuna da dikkat çekti:
“Motorlarının ne kadar iyi ya da kötü olacağını bilmiyoruz. Ancak Audi’nin gridin en arkasında yer alan bir takım olmaması için büyük bir baskı var.”
“Hulkenberg’in deneyimi ve araç geliştirme konusundaki yetenekleri, takıma büyük katkı sağlayacaktır. Gabriel Bortoleto ise Brezilya’dan önemli sponsorları çekebilecek iyi bir pilot.”
2024 sezonunu sadece 4 puanla tamamlayarak son sırada bitiren Sauber, 2025 için tamamen yeni bir pilot kadrosuna yöneldi. Nico Hulkenberg, Haas ile yollarını ayırdıktan sonra takıma katıldı ve Audi'nin Alman bir pilotla anlaşmak istemesi nedeniyle bu durum pek de şaşırtıcı olmadı. Hulkenberg'e, Formula 2 şampiyonluğunu kazanmasının ardından F1'e katılan çaylak Gabriel Bortoleto eşlik ediyor.
Ayrıca 2018'den 2024'e kadar Red Bull'un sportif direktörlüğünü yapan Jonathan Wheatley, nisan ayında takım patronu olarak Sauber’e katılacak.
Sauber ayrıca Ağustos 2024'te, Seidl'ın CEO olarak yerini eski Ferrari takım patronu Mattia Binotto'ya bırakacağını duyurdu. Binotto aynı zamanda Wheatley gelene kadar geçici takım patronu olarak görev yapacak.
tr.motorsport.com