Hollywood yıldızı Brad Pitt, Formula 1 pisti üzerinde Lewis Hamilton’ın direksiyonunda unutulmaz bir deneyim yaşamış.
Bu iddia, ‘F1’ adlı yaklaşmakta olan Formula 1 filminin yönetmeni Joseph Kosinski’den geldi.
Filmin başrolünde yer alan Pitt, eski bir yarış pilotunu canlandırıyor ve efsanevi kariyerini geri kazanmaya çalışıyor. Filmin yapımcılarından biri olan Hamilton ise projeye otantik bir hava katmakla görevlendirildi.
Lewis Hamilton, Brad Pitt’i yarış pistinde gezdirdi
Çekim sürecinin başlarında Hamilton, Pitt’i Los Angeles’taki bir yarış pistinde aracına aldı.
“Brad’e hayatının en büyük korkusunu yaşattı,” diyen yönetmen Kosinski, TIME’a verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:
“Brad camlara yapışıyordu, dışarı çıkmak için adeta yalvarıyordu.”
Brad Pitt, F1 yarışlarında boy gösterdi
Brad Pitt, ‘F1’ filmi için gerçek yarışlarda sahneler çekerken, birçok Grand Prix’de de boy gösterdi. Yarış tulumlarıyla gerçek pilotların yanında poz veren Pitt, 2023 Britanya Grand Prix’si sırasında Silverstone pistinde film için özel olarak tasarlanan aracını bile sürdü.
Mercedes tarafından sağlanan araç, F2 şasisine sahip olup günümüz Formula 1 araçlarına benzeyecek şekilde modifiye edildi.
Lewis Hamilton, film için detaylı geri bildirimlerde bulundu
Hamilton, filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer’a oyuncu seçiminde de yardımcı oldu.
Bruckheimer, Hamilton’ın katkılarını şu sözlerle anlattı:
“Verdiği notlar inanılmaz derecede detaylıydı. ‘Bir sonraki viraja girerken araba ikinci viteste olmalı, ama üçüncü viteste olmalıydı. Bunu duyabiliyorum. Sesini duyabiliyorum.’”
“Bizi bu dünyanın kapılarını açtı. O olmasaydı bu filmi yapamazdık.”
Hamilton: ‘Bu film, F1 dünyasında daha önce yapılmış her şeyi aşacak!’
Hamilton, film için oldukça iddialı konuştu ve Netflix’in popüler serisi Drive To Survive ile kıyasladı:
“Netflix F1 için büyük bir etki yarattı. Ama bu film, küresel ölçekte bundan da büyük olacak.”
Ancak filmin asıl hedefinin ödüller kazanmak olmadığını da belirtti:
“Amacımız Oscar kazanmak değil, insanlara ilham vermek, iyi hissettirmek ve onları F1 dünyasına çekmek.”
“Sinemadan çıktığınızda ‘Vay be, bu harikaydı!’ demenizi istiyoruz.”
trf1.net