Rüzgar tüneli
Rüzgar tünelindeki pervaneler rüzgar hızını saatte 80m/s’ye kadar çıkabilir ve bu hız, kuralların izin verdiğinden 30m/s daha fazladır.
Son derece karışık olan bu tesis, aerodinamik testlerin hassas noktasını bulmak ve düşük maliyet olup- verimlilikte kullanılan ve gelişmiş test cihazlarıyla donatılan motor laboratuvarı dediğimiz yerdir.
Tasarım Ofisi
Bulunduğumuz yer, rekabetçi ve rekabetsiz tüm fikirlerin ortaya atıldığı ve tartışıldığı, olunabilirliği şartıyla gerçek fikirlerim ortaya atıldığı ve kabul edildiği bölümdür.
Mühendisler, CAE, CAD teknolojisi ve araçlarını kullanarak yarış araçlarını oluşturmak-geliştirmek ve olgunlaşabilmesi için parça takliti yapıncaya kadar tasarımların oluşturulduğu bilgisayar yazılımlarını kullanırlar.
Burada her bir araç parçasının performans ve dayanıklılığını arttırmak için simüle edilerek veriler elde edilir.
Yarış desteği
Mühendislerin yarış içinde telemetri verilerini incelemek üzere her takımın fabrikasında yüksek teknolojili bir bölümde analiz edilen bölümdür.
Mühendislerin canlı interkom yoluyla pistteki verileri derinlemesine analiz ederek yarış mühendisleriyle irtibata geçmesi. Burada aracın güç ve dayanıklılığından tutun, yarışta ne kadar güç kullanarak öndeki veya arkadaki araçların telemetri verilerine bağlı olarak aralarındaki farklarının ne kadar artıp veya azalacağına ve lastik stratejilerine kadar her şey simüle edilir. Aslında anlatılması uzun olan pist verilerinin ne kadar devasa büyük ve nitelikli olması sebebiyle yazıya daha fazla karmaşık bir yapı ekleyemiyorum.
Simülatör
Yarış içi pist özelliklerini barındıran genellikle yarış pilotlarının ve test simüle pilotların kullandığı sistemdir. Burada pistlerle ilgili çeşitli varyasyonlar deneyip bilgi edinebilirsiniz.
Yarışa hazırlama alanı
Araçlar parçlara ayırılarak, bakıma ihtiyacı olan parçaların icabına bakılır ve testlere tabi tutulur. Bir sonraki pist için hazırlanmaya başladıkları zaman yeni parçaların bir araya toplandığı yerdir. Mekanikerler tasarlanmış parçaların, kolayca aktif edilmesi için derli toplu bir düzene ihtiyaç duyar.
Test-Geliştirme Merkezi
Aracın performansını, dayanıklılığını, uyumluluğunu son teknoloji ile ölçen bir tesis yapılanmasıdır. Tesis son derece üstün yetenekli mühendis ve teknisyenlerin son teknoloji ve donanımlara sahip olduğu yerdir. Mühendis ve teknisyenler çeşitli setuplar deneyerek aracın maruz kaldığı yükleri analiz eder.
Aerodinamik Ofis
Hassaslık ve 0 hata oranın en ama en düşük olması gereken bölümdür.
En gelişmiş CFD kullanılarak araca gelen havanın nasıl kullanıldığını canlandıran donanımları kullanırlar. Bu aslında F1’e yeni zamanda giren bir donanımdır. Bunun gelmesiyle birlikte takımlar rüzgar tüneli testi öncesi çeşitli varyasyonlu tasarımlar deneyerek gelişime yön verebilirler. Bu mühendislerin pistteki tur zamanlarına kadar nasıl bir etki yaratacağını hesaplamalarınada yarar.
İmalat
Tüm yıl boyunca hiç durmadan çalışan tesistir. Son teknoloji makineler ve kalifiye elemanlar ile birlikte parçaların analizleri yapılır ve incelenir. Kalite önceliği çok önemlidir. Her bir performans yaratacak parçanın üst limitini bulana kadar ciddi çalışmalar yapılır. Belirtilen farklı-farklı bileşimler kullanılarak malzeme çıkarırlar ve analizleri yapılır.
- CAE (Computer-aided engineering)=Bilgisayar destekli mühendislik.
- CAD (Computer Aided Design)=Bilgisayar destekli tasarım.
- CFD (Computational Fluid Dynamics)=Bilişimsel hesaplamalı akışkanlar dinamiği
###