Takım patronları, Bahrenyn Grand Prix'nin, takvimde planlandığı gibi 20-22 Nisan'da geçileceğini belirterek, kesinlikle aksi bir durumun sözkonusu olmadığını ifade etti.
Bahreyn GP'nin ertelenmesi sözkonusu değil
Dün Bernie Ecclestone, Frank Williams, Martin Whitmarsh, Christian Horner, Mercedes'den Nick Fry and Pirelli’den Paul Hembery Londra'da bir araya gelmişti.
Toplantıyı takip eden Reuters muhabiri Alan Baldwin, toplantıda Bahreyn GP'ye "ciddi destek" çıktığını ifade etti.
Bazı gazete ve internet haber sitelerinde, Bahreyn GP'nin, ülkede yaşanan ayaklanmalar sebebiyle FIA tarafından birkez daha iptal edilmesine karar verildiği yönünde haberler çıkmıştı.
Ecclestone, bu haberleri tümüyle "saçma" olarak niteleyerek, "Bahreyn, biz olmasını istediğimiz sürece takvimde olacak" açıklamasında bulundu.
Basının bu konuda yalan haber üretmemesi çağrısında bulunan Ecclestone, "Onun yerine bizden gelen açıklamaları haber yapsınlar" dedi.
Bahreyn pisti patronu Şeyh Selman bin İsa el Halife ise, herhangi bir şiddet riskinin bulunmadığını belirterek, "Bu tür olaylar dünyanın her yerinde olabilir. Organizasyondan vazgeçmemizi gerektirecek bir durum yok" açıklamasında bulundu.
Ecclestone da, "Herhangi bir güvenlik elemanına ihtiyaç duymuyorum, bununla birlikte ihtiyaç olursa da bakarız" dedi.