play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#33 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:666, Galibiyet:6
Ferrari | Sıra: 2
Puan:652, Galibiyet:5
Red Bull | Sıra: 3
Puan:589, Galibiyet:9
Mercedes | Sıra: 4
Puan:468, Galibiyet:4
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:94, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 6
Puan:65, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:58, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:46, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 9
Puan:17, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:4, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 16 Mart 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 31
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analiz Red Bull'un RB21 ile yaşadığı sorunlar ve yanılgılar
05-03-2025, 00:18
sadmin
Patron
KONU:
195,878
MESAJ:
552,522
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2025 Testlerinde Nel...
Formula 1 Haberleri
FIA, F1 araçlarındaki e...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2025 Formula 1 pilotlar...
Formula 1 Haberleri
Bahreyn testleri, McLar...
Formula 1 Haberleri
Hadjar: “F1 inanılmaz d...

Yorum: #1
Red Bull'un RB21 ile yaşadığı sorunlar ve yanılgılar

[Resim: 57448.61949c8b.f1tr.com]

The Race, Red Bull'un 2025 aracıyla yaşadığı süreci analiz etti.

2025 sezonu öncesi Bahreyn'de gerçekleştirilen testlerde Red Bull, beklediği performansı sergileyemediğini kabul etti.

Değişken hava koşulları, küçük mekanik arızalar ve aracın genel dengesizliği, takımın istediği verileri toplamasını zorlaştırdı. Bu durum, Red Bull'un geride kaldığı yönündeki yorumları artırdı.

Testlerin ardından McLaren'ın sezonun favorisi olduğu görüşü yaygınlaşırken, Red Bull da bu algıyı değiştirecek bir açıklama yapmadı. Hatta takımın resmi açıklamalarında, bekledikleri ilerlemeyi kaydedemedikleri açıkça ifade edildi. Ancak Red Bull'da panik havası yok, çünkü takım RB21'in temel bir hata barındırdığına değil, aracın potansiyelini tam olarak keşfedemediklerine inanıyor.

RB21'in ilk testleri ve yeni tasarımın etkiledi

Red Bull’un yaşadığı zorlukların dikkat çekici olmasının sebeplerinden biri, takımın geçen yılki üstün performansıyla karşılaştırılması.

2024 sezonunun testlerinde Red Bull, tüm rakiplerinden daha iyi bir başlangıç yapmış ve sezonun büyük bölümünü domine etmişti. Ancak bu yıl işler daha farklı ilerledi.

Teknik direktör Pierre Wache, yaşadıkları sorunları şu sözlerle özetledi: "Bazı geri bildirimler beklentilerimize uygun oldu. Aracın verdiği tepkiler ve dengesi geçen yıla göre daha stabil . Ancak aracın potansiyelini nasıl en iyi şekilde kullanacağımızı henüz tam olarak çözemedik. Şu an aracı dengelemek yeniden zorlaşıyor, ancak farklı çözümleri deniyoruz. İlk gün işler yolundaydı. İkinci gün, doğru noktayı bulamadık ve bazı sorunlarla karşılaştık. O yüzden şu an rekabet gücümüzü tam olarak söylemek zor."

[Resim: 57449.5bf349a2.f1tr.com]

RB21 hakkındaki yanılgılar

Red Bull'un performansı konusundaki yanlış anlaşılmalardan biri de RB21’in, önceki model RB20’ye çok benzediği algısı oldu. Araç ilk kez tanıtıldığında, dış görünüş olarak RB20’ye yakın olduğu düşünülmüştü.

Ancak detaylı incelemeler sonrası, görünüşte büyük değişiklikler olmasa da aracın altında önemli yeniliklerin olduğu anlaşıldı.

Özellikle aracın tabanındaki tasarım değişiklikleri büyük önem taşıyor. Aerodinamik açıdan kritik olan bu alan, performansı doğrudan etkiliyor.

Wache’ye göre, RB21 aslında RB19 ve RB20 arasındaki farktan daha büyük bir değişimi temsil ediyor: "RB19’un sezon sonunda geçirdiği evrimle birlikte, RB20 büyük bir şekil değişimi yaşamıştı ancak aynı konsept üzerindeydi"

"Şimdi ise açıkça görüyoruz ki RB21’in gelişim biçimi ve karakteristik yapısı tamamen farklı."

Bu konsept değişikliği, aracın performans aralığını genişletmeye yönelik bir çabadan kaynaklanıyor. 2024’te RB20’nin dar bir çalışma aralığı olduğu ve belirli koşullarda çok iyi performans gösterirken, bazı durumlarda ise zorlandığı görülmüştü.

Yeni tasarım bu sorunu aşmaya yönelik olsa da, genişletilmiş performans penceresinin tam olarak nasıl kullanılacağı henüz netleşmiş değil.

[Resim: 57450.fa28fe1b.f1tr.com]

Avustralya’ya doğru: Av mı yoksa avcı mı?

Bahreyn testlerinde Red Bull, aracın sınırlarını belirlemek için yoğun bir çalışma yürüttü. Ancak beklendiği gibi bir ilerleme kaydedemediler.

Wache, takımın şu an en büyük sorunlarından birinin RB21’in ideal çalışma aralığını anlamak olduğunu vurguladı: "Rekabetçi olabilmek için aracın potansiyelini doğru şekilde kullanmalıyız. 2025 değişiklikleri bize dengeyi yeniden ayarlamak için daha fazla seçenek sundu. Ancak şu an en iyi seçeneğin ne olduğunu anlamak için zamana ihtiyacımız var."

Bahreyn’de zaman Red Bull’un aleyhine işledi. Takım, aerodinamik değerlendirmeler ve farklı ayar deneyleriyle geçen yoğun günlerde, yarış simülasyonlarına yeterince odaklanamadı. Cuma günü testlerin son anına kadar aracın dış yüzeyine özel bir sıvı sürerek aerodinamik analizler yapmaya devam ettiler.

Sezonun açılış yarışı Avustralya Grand Prix’si yaklaşırken, Red Bull bu kez “avlanan” taraf olabilir.

Wache’nin değerlendirmesine göre, şu an için McLaren ve Ferrari daha hızlı görünüyor. Ancak Red Bull, sezona zayıf bir başlangıç yapsa da henüz pes etmiyor.

Takım, önümüzdeki yarışlarda aracı daha iyi anlamaya çalışarak durumu tersine çevirebileceğine inanıyor.

[Resim: 57451.ef9921f8.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
3 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Formula 1 Test Raporu: McLaren, Red Bull, Ferrari ve Diğerleri… sadmin 0 43 Dün, 0:20
Son Mesaj: sadmin
  Analiz Ferrari'nin Bahreyn'de yaşadığı sorunların ardında ne var? sadmin 0 40 Dün, 0:14
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Red Bull'da Planlar Alt Üst. Sezon Başnda Afallayabilir sadmin 0 52 02/03/2025, 2:17
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1