play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 77
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 74
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 69
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 63
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 32
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 30
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 25
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 18
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 14| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 15| Puanı 4
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 1
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:151, Galibiyet:3
Mercedes | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:71, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:57, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 5
Puan:20, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 6
Puan:19, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:7, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Suudi Arabistan GP 20 Nisan 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 69
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analiz 2025 Avustralya GP uzun sürüş analizi: Mclaren hızlı ancak Ferrari ve Mercedes çok yakın!
15-03-2025, 01:26
sadmin
Patron
KONU:
198,041
MESAJ:
555,018
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Sainz: “Williams F1 ara...
Formula 1 Haberleri
McLaren, Red Bull’un ar...
Formula 1 Haberleri
F1 Patronu Domenicali: ...
MotoGP
Bagnaia: “Kazanabilmem ...
Formula 1 Haberleri
Montoya: “Red Bull 2. p...

Yorum: #1
2025 Avustralya GP uzun sürüş analizi: Mclaren hızlı ancak Ferrari ve Mercedes çok yakın!

[Resim: 58217.ff4ac437.f1tr.com]

2025 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya GP öncesinde ilk gün çalışmaları geride kalırken McLaren, Ferrari, Mercedes ve Red Bull arasındaki farklar giderek küçülüyor.

2. antrenman seansında Ferrari en hızlı turu atmış olsa da uzun sürüş verileri, Albert Park’ta dört takımın da zafere aday olabileceğini gösteriyor.

McLaren Tempoyu Belirledi

Bahreyn’deki sezon öncesi testlerde güçlü görünen McLaren MCL39, Cuma günkü uzun sürüşlerde de hızını korudu.

Lando Norris, FP2’nin sonlarında gerçekleştirdiği dokuz turluk uzun sürüşte 1:21.474’lük en iyi zamanına ulaştı ve ortalama 1:21.920 ile güçlü bir tempo yakaladı.

Mercedes pilotu George Russell da benzer bir uzun sürüş temposu sergileyerek 1:21’ler civarında turlar attı. Ancak Russell uzun sürüşünü sert lastiklerle yaptı.

[Resim: 58218.e6974af5.f1tr.com]

Ferrari ve Red Bull Arayı Kapatıyor

Charles Leclerc, Norris ve Russell’ın temposundan yalnızca bir ondalık saniye yavaş kaldı. Monakolu pilot, 11 turluk uzun sürüşünde en hızlı turunu son turuna yakın bir noktada attı. Bu da Ferrari’nin lastik koruma konusunda güçlü olduğunu gösteriyor.

Red Bull tarafında ise Max Verstappen, 6 turluk kısa bir uzun sürüş gerçekleştirdi. Verstappen’in yalnızca bir turu 1:22’nin altında kalmasına rağmen, o turu da son denemesinde attı. Bu, RB21’de daha fazla potansiyel olabileceğine işaret ediyor.

Lewis Hamilton, Ferrari’ye alışma sürecine rağmen uzun sürüşlerinde dikkat çekici bir performans sergiledi. 1:21.297’lik turuyla, Leclerc’e oldukça yakın bir tempoya ulaştı. Oscar Piastri de McLaren’de güçlü bir tempoyla grubu yakından takip etti.

Orta Grup Mücadelesinde Williams Zirvede

Williams pilotu Carlos Sainz, orta grup temposunda zirvede yer aldı. Racing Bulls’tan Yuki Tsunoda ve Sauber’den Nico Hulkenberg de sürpriz şekilde güçlü tempolar sergileyerek dikkat çekti. Sauber’in, zorlu geçen sezon öncesi testlerin ardından böylesine bir toparlanma göstermesi şaşırtıcı oldu.

Alpine tarafında Jack Doohan makul bir tempo yakalasa da, uzun sürüşünün sonlarında ciddi bir tempo düşüşü yaşadı. Fernando Alonso ise yavaş başladığı uzun sürüşünde 1:22’lik istikrarlı turlar attı ve Aston Martin’e umut verdi.

Haas, Oliver Bearman’ın FP1’deki kazası sonrası FP2’yi kaçırmasıyla kabus gibi bir gün geçirdi. Esteban Ocon da hem tek turda hem de uzun sürüşlerde alt sıralarda kaldı.

Yağmur İhtimali ve Strateji Hesapları

Pazar günü için yağmur ihtimali, takımları yüksek yere basma gücü mü yoksa hız mı ikilemiyle karşı karşıya bırakıyor. Bazı takımlar daha fazla yere basma gücüyle ıslak zeminde avantaj yakalamak isterken, bazıları da düzlük hızını artırmak için kanatları açmayı tercih edebilir.

Albert Park’ın takvimde biraz istisnai bir pist olduğu göz önüne alındığında, gerçek güç dengelerinin Çin Grand Prix’sine kadar netleşmeyebilir.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
15/03/2025, 1:26

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum MCLAREN ŞOV YAPIYOR! Red Bull Sarsıldı – Arabistan GP Öncesi Her Şey! sadmin 0 26 Bugün, 0:02
Son Mesaj: sadmin
  Suudi Arabistan GP Kime Uyuyor? | ‪Emre Baltaoğlu ve Kubilay Vergili F1 2025 Yarış Önü sadmin 0 28 Dün, 23:56
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Toprak Razgatlıoğlu, KISITLAMALARA Rağmen KAZANDI! - WSBK 2025 Assen Hafta Sonu sadmin 0 33 Dün, 23:54
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1