Eski F1 takım patronu Guenther Steiner, Red Bull’un Max Verstappen’i yönetmekte zorlanabileceğini belirtti.
Dört kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen, 2025 sezonunda üst üste beşinci şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. Ancak McLaren ve Lando Norris, geçtiğimiz yılın güçlü kapanışının ardından sezonun favorileri arasında gösteriliyor.
Eski Haas takım patronu Guenther Steiner, Red Bull’un rekabetçi bir araç sunamaması halinde Verstappen’in ciddi tepkiler verebileceğini düşünüyor. CNN’e verdiği röportajda Steiner, 2024 sezonunda Verstappen’in takımına karşı zaman zaman “agresif” tepkiler verdiğini hatırlattı.
Geçen sezon Red Bull’un performans düşüşü yaşadığı dönemde Verstappen, üst üste 10 yarış kazanamayarak zorlu bir süreç geçirmişti. Ancak Brezilya GP’siyle birlikte galibiyet serisine geri döndü ve şampiyonluğu iki yarış kala garantiledi.
Steiner, Verstappen’in ruh hali ve takım üzerindeki etkisiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Geçen yıl kazanamadığında oldukça agresif tepkiler verdi. Ama bir noktada, ‘Akıllıca hareket etmeli ve yarış kazanamasam da alabildiğim kadar puan almalıyım’ diye düşündü. Şimdi hangi Max’i göreceğimizi bekleyip görmemiz gerekiyor.”
“Ancak kesin olan bir şey var: Eğer kazanamayacağı bir araca sahip olursa, yönetilmesi çok zor olacaktır. Ve mutsuz bir Max, hiç de hoş bir Max değildir, bunu hepimiz biliyoruz.”
“Yine de şu an griddeki en iyi pilot olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk ve yarışlar kazanmak için elinden geleni yapacaktır ama geçen yıl da gördüğümüz gibi bu hiç de kolay olmayacak.”
Steiner: “Sabırlı olmak ve ekibi bir arada tutmak gerekiyor”
Red Bull, sezon öncesi Bahreyn testlerini karmaşık bir şekilde tamamladı ve takım, beklenenden daha fazla zorluk yaşadığını kabul etti.
Steiner, Red Bull’un sezon başında geride kalması durumunda Verstappen’i nasıl yönetmesi gerektiğiyle ilgili şu tavsiyeleri verdi:
“Sakin kalmak önemli. Sezonun ilk iki yarışında işler yolunda gitmezse hemen paniğe kapılmamalılar.”
“‘Sezona istediğimiz gibi başlayamazsak, sıkı çalışıp tekrar zirveye çıkmalıyız’ diye düşünmeliler. Sabırsız olmak ve şikayet etmek bir takıma yardımcı olmaz. Önemli olan, takımın birlik içinde kalmasını sağlamaktır.”
trf1.net