Sky Sports F1 yorumcusu Anthony Davidson, McLaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri arasındaki rekabetin 2025 sezonunda daha da kızışacağını düşünüyor.
McLaren, Şubat ayının sonunda Bahreyn Uluslararası Pisti’nde gerçekleştirilen üç günlük F1 sezon öncesi testlerinde büyük bir etki yarattı.
Özellikle Lando Norris’in testlerin ikinci gününde gerçekleştirdiği yarış simülasyonu, padokta dikkatleri üzerine çekti. Norris, o seansta Charles Leclerc ve Kimi Antonelli’den yaklaşık 0.6 saniye daha hızlıydı. Bu da McLaren’in Melbourne öncesinde güçlü bir şekilde öne çıktığını gösteriyor.
Ayrıca McLaren, 2024 sezonunda Ferrari’yi geride bırakarak F1 Takımlar Şampiyonluğu’nu kazanmıştı. Bu başarıyla birlikte Norris ve Piastri, takımın 2008’de Lewis Hamilton ile kazandığı son pilotlar şampiyonluğundan sonra McLaren’in yeni dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.
Rekabet Daha da Kızışacak mı?
Davidson, Norris ve Piastri’nin mücadelelerinin McLaren için yeni zorluklar doğurabileceğini düşünüyor:
“Bu pilot kadrosunu seviyorum. Genç, dinamik ve bu da beraberinde kararlı ve ateşli bir sürüş getiriyor.”
Ancak Davidson, geçen sezon iki sürücü arasında yaşanan bazı gergin anlara dikkat çekerek, McLaren’in bu durumla başa çıkmak zorunda kalacağını belirtti:
“Geçen yıl birkaç sıkıntılı an yaşandı ama takım bunu büyük ölçüde kontrol altına aldı. Genç bir ekip için bu sürpriz olmuş olabilir ama tatlı bir problem aslında. Eğer McLaren en rekabetçi araca sahipse ve diğer takımlarla aralarında fark açılırsa, bu mücadele takım içi bir savaşa dönüşebilir. O zaman işler çok daha kişisel bir hale gelir. Bu sezon kesinlikle izlenmesi gereken bir konu olacak.”
2025 Norris’in Yılı Olabilir mi?
Norris, 2024 sezonunu Max Verstappen’in en yakın rakibi olarak tamamladı ve şampiyonayı ikinci sırada bitirdi. Ancak Britanyalı pilot, kaçırdığı fırsatlar ve yaptığı hatalar nedeniyle bazı pişmanlıklar yaşadı.
Davidson’a göre Norris artık kariyerinin zirve noktasına yaklaşıyor ve bu yılın şampiyonluk için en büyük adayı olabilir:
“Oscar Piastri doğuştan gelen çelik gibi bir özgüvene sahip. Lando’nun ise kendisini biraz daha fazla ikna etmesi gerekiyor ama o olağanüstü bir sürücü. Şu anda bir yarış pilotu olarak zirvesine ulaşıyor ve benim favorim bu yıl dünya şampiyonu olması için.”
“Bu yıl Lando’nun olgunlaşacağı ve yenilmesi gereken isim olacağı yıl olacak.”
trf1.net