Mercedes F1 pilotu George Russell, yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu Lewis Hamilton’ın Ferrari’ye geçişinin ardından takımın farklı bir havaya büründüğünü itiraf etti.
Hamilton, Mercedes’te geçirdiği 12 sezonda altı şampiyonluk kazanarak takımın en başarılı döneminin başrolünde yer aldı. Ancak 2025 sezonuyla birlikte Ferrari’de yeni bir maceraya atılıyor.
Onun ayrılığıyla birlikte Russell, Mercedes’in doğal lideri konumuna yükseldi. Takım arkadaşı Andrea Kimi Antonelli’nin henüz hiçbir F1 yarışına çıkmamış olması, bu durumu daha da pekiştiriyor.
Bahreyn’de sezon öncesi testlerin ilk gününde düzenlenen FIA pilotlar basın toplantısında Russell’a, Mercedes’in Hamilton’sız nasıl hissettirdiği soruldu.
“Doğal olarak farklı hissediliyor, elbette” diyen Russell, “Lewis pist içinde ve dışında çok büyük bir kişilik, ancak takım içindeki herkes gerçekten bu yeni dönemi heyecanla bekliyor.”
“Takım geçmişteki güzel anılara bakabilir ama ben de onunla üç yıl takım arkadaşı olma şansı yakaladığım için minnettarım. Ondan çok şey öğrendim ve aynı zamanda doğrudan onunla rekabet etme fırsatı buldum.” ifadelerini kullandı.
Mercedes, Hamilton Sonrası Döneme Odaklanıyor
Russell, Mercedes’in Hamilton sonrası döneme olumlu baktığını ve takımın geleceğe odaklandığını belirtti.
Mercedes, 2025 yılına W16 aracıyla iddialı girerken, önceki üç sezonda yaşanan istikrarsızlık sorunlarını geride bırakmayı hedefliyor. ‘Yer etkisi’ aerodinami kurallarına uyum sağlamakta zorlanan takım, son üç yılda yalnızca beş yarış galibiyeti elde edebildi.
Russell, “Bir dönemin sonu gibi hissettiriyor ama aynı zamanda yeni bir yolculuğa çıkıyoruz.” dedi ve ekledi:
“Biz ve Mercedes için mesele geçmişe bakmak değil, geleceğe odaklanmak.”
trf1.net